Home » Naar de tandarts

Wat breng je mee?

Wanneer je naar de tandarts gaat, is het belangrijk dat je de juiste documenten bij hebt. De tandarts moet voor jou namelijk een persoonlijk dossier kunnen openen, en hiervoor heeft hij een aantal gegevens nodig.

1. Identiteitskaart

Het is zeer belangrijk om bij de eerste afspraak de elektronische identiteitskaart mee te nemen, indien je over een eID of vreemdelingenkaart beschikt. Als er kinderen meegaan naar de tandarts neem dan steeds hun kids-ID mee.

Geen kids ID?
De tandarts heeft het rijksregisternummer nodig van iedere persoon om hun statuut bij de mutualteit na te kijken. Op een SIS-kaart of klevertje van de mutualiteit staat ook de nodige informatie.

Beschik je niet over een geldige verblijfsvergunning?

Woon je in Antwerpen? 
Dan heb je een medische waarborg nodig, die kan je aanvragen bij het Sociaal centrum plein op de Larmonièrestraat 137 te 2018 Antwerpen

Woon je in Gent? 
Dan heb je een medische kaart nodig, die kan je aanvragen bij Themawerking Gezondheidszorg/Medische kaart op de Offerlaan 6 te 9000 Gent.

Op de pagina betalen bij de tandarts vind je meer informatie.

2. Het behandelboekje van Ieders Mond Gezond.

Hier staan alle nodige gegevens op, zowel voor jou als voor de tandarts.

3. Moet ik geld meenemen naar de tandarts?

Er zijn veel tandartsen die nog steeds met cash geld werken, het is toch best om wat geld mee te hebben indien de tandarts niet werkt met RDB (regeling derde betaler). Meer informatie vind je op 'Betalen bij de tandarts'.

Een eerste onderzoek (mondonderzoek) bij de tandarts kost b.v. €62.05.

Als er verdere behandelingen nodig zijn zal de tandarts de kosten op voorhand opschrijven op de behandelkaart.  

4. Medicatielijst

Als je medicatie neemt is het best een lijstje te maken van de verschillende geneesmiddelen die je neemt. Je kan ook b.v. de verpakkingen van de medicijnen meenemen, soms is dit nog duidelijker voor de tandarts. De belangrijkste informatie kan je ook noteren in je behandelboekje.

5. De naam en telefoonnummer van je huisarts

 Als het nodig is kan de tandarts dan steeds de nodige informatie opvragen. Ook dit kan je noteren in het behandelboekje.


<< Terug